Обратно към категорията

Нови места за игра в Ямбол: напълно завършени са шест детски площадки, предстои изграждането на още седем в различни райони на града

Добавено на: 11.07.2023 14:31
   

Шест нови детски площадки в различни квартали на Ямбол вече са напълно завършени и отворени за малчуганите. Съоръженията се намират в квартал Аврен (ул. Бунар Хисар), на улица Стара планина северозападно от блок 36, в ж.к. Златен рог– в междублоковото пространство между блокове 11, 12 и 13, както и на улица Козлодуй.

Площадките са оборудвани с комбинирани детски съоръжения, люлки, занимателни къщички и други атрактивни играчки. Около детските съоръжения е положена ударопоглъщаща настилка, осигуряваща безопасността в зоната на падане и е поставена нова паркова мебел. Всички съоръжения са изработени от френски производител, лидер в областта на детските съоръжения в Европа и притежават висока игрова стойност.

Списъкът на площадките в града е обогатен с още една детска площадка в близост до Основно училище Христо Смирненски, чиито уреди са изработени от масивно акациево дърво.

Всички площадки са подходящи за деца на възраст между 3 и 12 години.

В двора на Детска ясла Щурче е открито още едно съоръжение, предназначено за малчугани от 0 до 3 години.

След среща с граждани е решено дворът на бившето училище Ради Колесов" също да бъде превърнат в място за спорт и игри на открито. В момента се изграждат още седем детски площадки в различни райони на града, включително и в бившата Детска градина Люлин, която се намира в централна градска част - близо до входа на Градския парк, в комплекс Граф Игнатиев“ – до блок 94, до бившия магазин Югоагент, в ж.к. Възраждане“ - до блок 37, в двора на училище Йордан Йовков.

Община Ямбол призовава жителите и гостите на града да поддържат чистотата на тези пространства и да се грижат за тях така, както биха се грижили за собствените си домове.

Всичко се прави с голямо желание в полза на нашите деца и бъдещето на Ямбол! Общата цел е да се създаде среда, която подпомага развитието на децата и същевременно дава възможност тяхното свободно време да преминава в безопасна, забавна и образователна среда.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!