Обратно към категорията

Новодипломирани лекари работят като специализанти в ямболската болница

Добавено на: 25.01.2023 08:06
   

Шестима новодипломирани лекари вече работят като специализанти в ямболската областна болница. Лечебното заведение е сред малкото в страната, които осигуряват и преференциални условия за младите лекари, обяви изпълнителният директор на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ д-р Панайот Диманов.

Осигурява се и плащането на квартири, ако се наложи - и на модулите за обучение, които не могат да се изпълнят в ямболската болница.

Има специализанти в детско отделение, в микробиология, в кожно отделение, в ортопедия, по специалности, за които години наред не е имало интерес. Ръководството на болницата е привлякло и няколко реаниматора и опитен акушер-гинеколог, добави заместник-директорът на болницата д-р Валентин Вълчев.

Поредната акредитация на ямболската болница като обучителна база за всички специалности е от септември 2022 г. Трийсет лекари са взели специалност в Ямбол от 2011 г. насам, когато лечебното заведение е акредитирано за първи път, отбеляза д-р Диманов.

„Това никак не е малко. Лошото е друго - че те вземат специалност и се ориентират за работа в други болници. Т.е. ние правим акредитация, финансираме и след това захранваме със специалисти частните болници. Ако имаме добра база, те могат да остават тук”, коментира още той.

„Вярваме, че държавата ще осигури пълния обем от финансиране за заработването на новия болничен комплекс. Строителството продължава. Новата болница е ключова – и за жителите на Ямбол и региона, и за привличането на кадри, подчерта за пореден път директорът на МБАЛ „Св. Пантелеймон“.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

МЛАДИ МЪЖЕ СПАСИХА КУЧЕ ОТ УДАВЯНЕ И ОТКРИХА СТОПАНИТЕ МУ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!