Обратно към категорията

Областният щаб в Ямбол решава за грипна епидемия

Добавено на: 29.01.2024 08:28
   

Област Ямбол е пред обявяване на грипна епидемия заради увеличения брой на заболелите. „Боледуват изключително деца и ученици. В петък процентът отсъстващи ученици достигна около 20%. Това са нашите мотиви да искаме децата да минат на онлайн обучение тази седмица“, обясни за bTV Радостина Калчева, директор на РЗИ-Ямбол.

На заседанието на Областния оперативен щаб ще бъдат обсъдени мерките срещу разпространението на грип и остри респираторни заболявания.

„Вече имаме 348 заболели на 10 хиляди души. Днес ще бъдат взети мерки за предотвратяване на разпространението. Спираме плановите консултации на жени и деца. Спираме профилактичните имунизации и реимунизации. Преустановяваме свижданията в заведения за болнична помощ и социалните заведения. Засилваме извършвания филтър в учебни заведения. Става задължително носенето на масти от персонала в детски и учебни заведения. Мерките ще са в сила от 30 януари до 5 февруари“, допълни д-р Калчева.

Предстои тези предложения да бъдат обсъдени и утвърдени от Областния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания в Ямбол.
Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!