Обратно към категорията

Община Болярово дарява 30 хил. лв за ремонта на покрива на храма в с. Воден

Добавено на: 30.06.2023 08:33
   
30 хиляди лева ще бъдат дарени от общинския бюджет на Болярово за извършването на спешния ремонт на покрива на храм "Свети Георги" в село Воден. Днес това предложение на кмета Христо Христов беше одобрено единодушно от общинските съветници.
120-годишната сграда се руши от множество течове от покрива, които са започнали да проникват в зидовете и да увреждат стенописите. Дарителската кампания в подкрепа на православния храм започна преди няколко години и макар да бяха събрани средства, сега са нужни още.
Миналия месец кметът Христов дари лични 1000 лв. от заплатата си. Дарения направиха и хора, свързани със село Воден, припомни кметската наместничка Стоянка Чакърова, която изрази благодарност към ръководството на общината и общинските съветници.
Преди около месец беше избрано ново църковно настоятелство, което вече е и регистрирано.
Кметът Христов е провел разговори и със Сливенския митрополит Йоаникий и се надява от там също да бъдат отпуснати средства.
Междувременно от митрополията са отпуснали пари и утре започва и ремонтът на храма в село Денница, заслуга което има и кметската наместничка Милена Стамова, съобщи още кметът Христо Христов пред общинските съветници на днешното им заседание.

Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!