Обратно към категорията

Община Болярово осигурява храна за 270 души

Добавено на: 07.09.2022 11:05
   

Топъл обяд за 270 души без или с ниски доходи осигурява община Болярово към днешна дата. 180 от жителите на всички 20 населени места на общината продължават да получават топла храна – супа, основно ястие и десерт, съвсем безплатно по защитен от администрацията проект към програмата „Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19″. Срокът на договора на този етап е до 30 септември, но е възможно и ново удължаване чрез Агенцията за социално подпомагане.
Още 90 души получават храна от общинския социален патронаж срещу символичната такса от 2 лева, като желаещите да се включат в него непрекъснато се увеличават. Част от таксите за тези хора се покриват от общинския бюджет с решения на Общинския съвет за отпускане на помощи.  

С откриването на новата учебна година ще отвори врати отново и общинският училищен стол. Община Болярово се надява отново да продължи съвместната дейност с Български червен кръст по проекта „Топъл обяд“ за учениците. Миналата учебна година 150 деца от двете учебни заведения в общината получаваха безплатно храна по този проект.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!