Обратно към категорията

Община Болярово увеличи допълнителното финансиране на лекарските практики

Добавено на: 30.03.2023 15:50
   

Община Болярово ще осигурява от собствения си бюджет по 300 лв. на месец на медицинските фелдшери към лекарските практики в Болярово, Мамарчево, Воден и Стефан Караджово. Предложението на кмета Христо Христов за това беше одобрено днес от общинските съветници с пълно единодушие.

Община Болярово години наред отпуска парично заплащане, както и дърва за огрев на лекарските практики. Миналата година сумата беше по 250 лв. на месец, сега е завишена, предвид инфлацията. Това е начин да се стимулират лекарите и стоматолозите да задържат лекарските си практики в общината, коментира кметът Христо Христов. Тази година отново ще им бъдат отпуснати и по 8 кубични метра дърва за огрев.

В момента в общината има две стоматологични и три практики за общопрактикуващи лекари.

От тази година общината ще самофинансира и 10 щатни бройки за озеленители по населените места. Целта е да се запазят вече разкритите работни места. Досега половината от тях бяха назначени по програми за временна заетост, но в момента няма такава възможност, коментира кметът Христо Христов.

На днешното си заседание общинските съветници одобриха и инвестиционната програма за 2023 г. Тя ще е в размер на 4 784 515 лв., от които 1 296 500 лв. са целева субсидия от държавата. Утвърден бе и лимит от 35 000 лв. за общата сума, която ще се разпределя за еднократни помощи на нуждаещи се граждани. 5750 лв. от тях бяха отпуснати още днес на 37 лица с тежки здравословни проблеми.        


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Историята на мъж, поддържащ паметника на загиналите руски воини в Освободителната война
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!