Обратно към категорията

Община „Тунджа“ бе домакин на среща с делегация от Комисията по регионални политики към ОИСР и представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройство

Добавено на: 27.11.2023 13:42
   

На 23.11.2023 г., Община „Тунджа“ бе домакин на среща с делегация от Комисията по регионални политики към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) и представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройство. Поводът за тази среща е свързан с оценяване на готовността на България за присъединяване към организацията.

Преди официалната среща гостите посетиха Архиологически резерват „Кабиле“, където бяха посрещнати с погача по стара българска традиция и с талантливи изпълнения на Фолклорен ансамбъл „Тунджа“. Те имаха възможност да видят и част от представители на кукерски групи, пазители на тунджанските традиции.

Делегацията бе приветствана от Станчо Ставрев - кмет на община „Тунджа“ и неговият екип. Директорът на Регионален исторически музей - Ямбол Стефан Бакърджиев им изнесе беседа за експонатите в музея и археологическото богатство на територията на област Ямбол.

По-късно в административната сграда на община „Тунджа“ в гр. Ямбол в срещата се включиха заместник-областният управител Николай Костадинов, Христо Христов - кмет на община Болярово, Петър Гендов - кмет на община Елхово, Александър Станчев - заместник-кмет на община Стралджа, както и директорите на Местна инициативна група „Тунджа-Сливен - Долината на Тунджа“ и Местна инициативна група „Елхово-Болярово“. Представителите на общините направиха кратка визитка на всяка една от тях, представиха постигнатото през годините, предизвикателствата и проблемите, пред които са изправени, както и възможностите за тяхното преодоляване с финансови средства от различни източници - собствени средства, финансиране от държавата и чрез механизмите на европейските фондове.

В организацията на срещата участва Георги Събев - съветник по въпросите на земеделието в ЕП, който сподели, че само България, Румъния и Хърватия все още не са членове, но се надява, че страната ни ще получи добра оценка и ще стане член на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие в срок до 2026 година.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!