Обратно към категорията

Община „Тунджа“ беше домакин на заседание на РАО „Тракия“

Добавено на: 15.04.2022 20:18
   

Община „Тунджа“ беше домакин на изнесено заседание на Управителния съвет на Регионална асоциация на общините „Тракия“, което беше част от събитията, посветени на Деня на общината и 35 години от нейното създаване.

Гостите – кметове и зам.-кметове на общини, членове на Асоциацията, разгледаха Документалната изложба „35 години община Тунджа“ и проследиха етапите на нейната история и моменти от многообразното й развитие.

Кметът Георги Георгиев разказа как през 1987 г. е създадена „Тунджа“ като обединение на 44 села с население от 20 до 3000 души с административен център в друга община, което е предпоставка за равнопоставеност на всички населени места и как най-ценното постигнато през годините е изграждането на общност на хора, обединени от главната цел да живеят по-добре. Днес „Тунджа“ е модерна, съвременна и добре работеща община, подчерта Георги Георгиев.

Оценка на постигнатото от община „Тунджа“ направи и кметът на община Сливен Стефан Радев, който сподели, че техните сливенски села непрекъснато се сравняват със съседните тунджански и ги дават за пример. Той поздрави Георги Георгиев за това, което днес представлява община „Тунджа“.

Кметовете обсъдиха и организационни въпроси за провеждане на общото събрание на Асоциацията и честване на 25 г. от нейното създаване.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!