Обратно към категорията

Община Тунджа изпраща два генератора за ток за училище в Украйна

Добавено на: 21.02.2023 13:03
   

Два генератора за ток ще изпрати Община Тунджа за училището в украинското село Ореховка. Средствата за тях за събрани в благотворителна кампания в село Тенево, съобщи на брифинг кметът на община Тунджа Георги Георгиев.

Повече от половината сума е дарена от местния бизнесмен Динко Жеков, останалата част – от жителите на тунджанското село. Не се е наложило да се отпускат средства от общинския бюджет, каквото беше първоначалното намерение, уточни кметът Георгиев.

В украинското село живее компактна българска общност, изселила се преди повече от 100 години, припомни той. По думите му генераторите ще бъдат изпратени следващата седмица. Транспортът и логистиката им ще заплати Общината. С общински средства ще бъдат закупени и други необходими вещи в помощ на училището и за пострадалите от войната жители в района на Болград.

Както съобщи БТА, кампанията беше обявена преди около две седмици. От украинското училище са помолили за съдействие, тъй като учениците не са можели да водят нормален учебен процес, поради липсата на ток.

Източник: БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!