Обратно към категорията

Община Тунджа отличи с награди просветни и културни дейци в навечерието на 24 май

Добавено на: 22.05.2024 15:48
   

Община Тунджа отличи просветни и културни дейци на тържествена церемония по повод 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Наградите връчиха кметът Станчо Ставрев и председателят на Общинския съвет Атанас Христов. 

„За пореден път си даваме сметка какво богатство имаме ние българите – българската азбука, нашата книжовност, просвета и култура. Ние в Тунджа обичаме да казваме, че нашата най-голяма ценност са хората. Тук бих добавил и културните, и просветни достижения на тази благословена земя, чиито измерения са във вашия труд, във вашата работа“, обърна се към дейците на образованието и културата кметът.

Утре Фолклорен ансамбъл „Тунджа“ с художествен ръководител Петър Димитров ще получи национално отличие от Министерството на културата. Ето още един повод да се гордеем, изтъкна Ставрев.

Двама са носителите на наградата на името на Джон Атанасов, която е най-високото отличие. Тази за изкуство и култура получи актьорът Кольо Пехливанов, а за образование и наука – бившият заместник-кмет на общината Димитър Димитров.

„Благодаря на ръководството на община Тунджа, че 20-годишният ми труд е оценен. Тази награда, макар и индивидуална, я приемам като колективна за всички колеги, с които сме работили заедно“, каза Димитров.

„Денят на светите братя Кирил и Методий е най-великият и най-духовният празник на България“, каза Кольо Пехливанов. Актьорът поздрави присъстващите с рецитал на поема на Илко Капелев, посветена на Тунджанския край. 

Връчени бяха 16 отличия „Герб на община Тунджа – златен“, четири награди „Герб на община Тунджа – сребърен", както и плакети за заслуги в областта на образованието и културата.

Източник: БТА 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!