Обратно към категорията

Община „Тунджа“ отново зарадва с бал седмокласниците (СНИМКИ)

Добавено на: 25.06.2021 18:15
   

Община „Тунджа“ отново зарадва с бал седмокласниците

Тържество, което чества издръжливостта на характера, постоянството на усилията и вътрешната мотивация да учат във време на изпитание, така нарече балът на седмокласниците кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев.

На 25 юни в залата на Кукления театър се събраха седмокласници от осем тунджански училища и изявените боксьори на БК „Априлец“, които през годината са печелили медали от държавни шампионати.

Вие сте най-силният и издръжлив випуск седмокласници, защото непоколебимо търсихте знанието и завършихте основното си образование с реални постижения, въпреки ограниченията и дългите периоди на дистанционно обучение в електронна среда. Вие и вашите учители отново доказахте жизнеността на българското училище“, обърна се в поздравителното си слово към учениците кметът Георги Георгиев.

Той припомни, че община „Тунджа“ предостави повече от 150 преносими компютри и таблети, за да подкрепи обучението в електронна среда, защото вярва, че инвестициите в образованието са с най-голяма и дълготрайна възвращаемост.

Отличниците сред седмокласниците получиха еднократно финансово стимулиране и грамоти, а всички завършващи основно образование в тунджанските училища специален поздравителен адрес от кмета на общината.

Гост на празника беше началникът на Регионалното управление по образование Стойко Стойков, който подчерта, че община „Тунджа“ е единствената в Ямболска област, която вложи толкова средства, за да осигури дистанционното обучение на учениците си.

Нона Русева от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ с. Роза поздрави завършващите седмокласници и изрази всеобщото мнение на учениците, че няма друга община като „Тунджа“, която да има такова съпричастно отношение към училищния им живот, към техните стремежи и желания, към техните таланти и възможности за развитие, че дори и към свободното им време с организираните екскурзии, концерти и забавления.

Организатори на традиционния бал на седмокласниците заедно с община „Тунджа“ са Центърът за подкрепа на личностното развитие - Общински център за извънкласна и извънучилищна дейност „Тунджа", село Кабиле и Сдружението на директорите на учебните заведения в общината.

Като на истински бал празникът за седмокласниците продължи с веселие, музика и танци.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!