Обратно към категорията

В Община "Тунджа" продължават работа по обектите от строителната програма

Добавено на: 28.09.2023 14:49
   

Асфалтиране на основни пътни отсечки, ремонти на уличната мрежа, благоустройство на читалища, изграждане на детски и спортни площадки. Това са само някои от големите обекти, по които се работи в селищата от Община Тунджа в началото на есента. Кметът на Общината Георги Георгиев представи подробности в последната за този мандат пресконференция пред регионалните медии.

Вече е приключило изграждането на мини спортна площадка в училището в с. Кукорево. До месец се очаква да приключат и довършителните дейности по спортната площадка в с.Безмер. През октомври трябва да бъде завършено изграждането на 7 детски площадки в населените места на общината, с което общо за мандата новоизградените детски площадки ще станат седемнадесет. 

Продължават ремонтите в читалищата в селата Търнава и Челник.

Приключи основният ремонт на ул. „Кокиче“ в с. Веселиново. По една от най-дългите улици в селото вече са положени хоризонтална и вертикална маркировка, посочи Георгиев. В ход е изпълнението и на най-големия пътен проект на общината, на стойност 5 млн. лв. Ремонтът на пътя обхваща участъка от ж. п. прелеза край Тенево и достига до кръстовището в с. Генерал Инзово с републикански третокласен път, общата дължина е 6, 3 км.

Първата част от целевите средства за строителните дейности бяха предоставени още в края на миналата година, очаква се финансиране от бюджета на МРРБ и по втория транш. Ремонтните дейности, които включват и изграждане на тротоари в участъка на пътя в Генерал Инзово, трябваше да приключат до края на октомври, но вероятно срокът ще бъде удължен до края на тази година, коментира кметът на „Тунджа“. 
Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!