Обратно към категорията

Община Тунджа реализира интересни проекти с турски партньори, бизнеса и НПО

Добавено на: 23.02.2024 09:17
   

Община Тунджа е осъществила интересни проекти с турски партньори, бизнеса и НПО. Това съобщи кметът на общината Станчо Ставрев. Той посочи, че сред тях са инфраструктурни проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество – изграждане на пътя до манастира край село Кабиле, популяризиране на фестивалните практики в Одрин и Тунджа – съответно кукерските игри и "мазните борби". 

Много интересен проект, който продължава да събира добри отзиви, е изграждането на посетителски център в местността Бакаджика, където се провеждат летни ученически занимания, анимирани програми“, даде пример кметът на Тунджа. Създадени са контакти с училища от община Къркларели.

Друг проект е поставянето на контейнери за събиране на химични препарати и отпадъци с партньори от Одрин.

Ставрев изтъкна и сътрудничеството с Местни инициативни групи (МИГ), които дават пряк достъп до европейски средства. Като интересен проект в подкрепа на производителите на пресни плодове, зеленчуци и консерви, той посочи работата с партньори от Словения, МИГ от Балчик, Генерал Тошево в област Добрич. Проектът цели, освен да популяризира тази продукция, да бъде платформа за обмен на опит и създаване на контакти.

Трансграничното сътрудничество между България и Турция, изпълнени и предстоящи проекти бяха обсъдени на местната конференция по проекта „Европа на Балканите: Общо бъдеще“, която се състоя Националния пресклуб на Българската телеграфна агенция (БТА) в Ямбол. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!