Обратно към категорията

Община „Тунджа“ връчи стипендии и еднократно финансово стимулиране на 27 ученици и студенти

Добавено на: 19.04.2022 19:07
   

Стипендии и еднократно финансово стимулиране на 27 ученици и студенти връчи община „Тунджа“ за Деня на общината и 35 години от нейното създаване.

Кметът Георги Георгиев припомни, че инициативата е израз на тунджанската съпричастност, щедрост и доброта, които се проявяват по време на благотворителните балове, и събира усилията на цялата тунджанска общност и на дарителите, които отварят сърцата си, за да помогнат на тунджанските деца и младежи.

От 2008 г. досега са събрани близо половин милион лева от тези благотворителни инициативи. Подпомогнати са близо 2600 тунджански деца и младежи. Раздадени са 2084 стипендии и еднократно финансово стимулиране, помогнато е за лечението на 18 деца и младежи, закупени са лаптопи и таблети за 150 ученици, осигурен е летен отдих за 340 ученици.

Стипендии получиха трима студенти, в горен курс бяха раздадени десет стипендии, в начален и основен курс – три. Еднократно финансово стимулиране за успехи в учението, спорта и изкуството беше предоставено на 11 ученици и студенти.

По волята на дарителите бяха раздадени пет стипендии. Зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин връчи две стипендии за студенти и две за ученици, а Неда Карска – една стипендия на дванадесетокласник, за да има възможност да се подготви за бала.

Поздравявам община „Тунджа“ за усилията, които прави, за да подкрепя младите хора на общината да се образоват и да се развиват. Аз не знам друга община в България, която да има такава системна работа в това отношение“, подчерта Кристиан Вигенин. Той пожела на стипендиантите си по най-добрия начин да се възползват от подкрепата.

Неговият стипендиант Мартин Атанасов благодари на община „Тунджа“, която го е подкрепяла в предни години и на дарителя си, изтъквайки, че е пример за тях с доказаните си лични и професионални качества.

Неда Карска сподели личния си мотив за дарителство – тя е била дете на загинал на работното си място миньор, получавала е стипендия и знае колко е ценна такава подкрепа.

През годината община „Тунджа“ ще продължи да подкрепя даровитите тунджански деца и младежи.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!