Обратно към категорията

Община „Тунджа“ започна изграждането на 10 детски площадки

Добавено на: 07.02.2023 18:37
   

Община „Тунджа“ започна изграждането на 10 детски площадки в различни населени места на обща стойност над 330 хиляди лева с ДДС. В момента се изграждат детските съоръжения за деца от 3 до 12 години в селата Гълъбинци, Межда, Голям манастир, Болярско, Каравелово, Окоп и Маломир. Предстои да започнат строителни дейности и за детските площадки в селата Калчево, Скалица и Ханово.

През миналата година площадките бяха проектирани, осигурено беше финансиране изцяло от бюджета на общината и в момента започнаха строителните дейности. Политиката за изграждане на детски площадки в населените места на общината ще продължи, коментира кметът Георги Георгиев. Той припомни, че по проект „Пъстра палитра“ бяха обновени детските площадки в 17-те детски заведения, изградена беше и детска площадка в Общинския център за иновации и детско развитие „Тунджа“ в с. Козарево.

През миналата година общината отстрани и всички остарели и опасни детски съоръжения на територията на общината, за да бъдат безопасни местата за игра на децата.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

НАТОВСКАТА БАЗА Е ДАЛА НА СТРАЛДЖА ЕДИНСТВЕНО 400 ЛЕВА ЗА ЦВЕТЯ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!