Обратно към категорията

Община Ямбол модернизира заплащането за паркиране в „Синя зона“

Добавено на: 27.06.2024 12:14
   

Община Ямбол въвежда допълнителна система за заплащане на паркомясто в „Синя зона“. Това вече ще може да се случва и чрез QR-код - опция, която значително ще улесни гражданите. Този метод позволява бързо и лесно плащане, без нужда от сваляне на мобилни приложения - необходимо е само да се използва камерата на телефона.

Стикери с QR-кодове вече са поставени на всички указателни табели в зоната за платено паркиране в град Ямбол.

Удобството е достъпно не само за потребители на Google Pay и Apple Pay, които заплащат паркиране с един клик, но и за тези с дебитни и кредитни карти. Опцията е подходяща и за чужденци, благодарение двуезичността на стикерите и на самата разплащателна система.

Процесът след сканиране на QR-кода включва избор на време за престой, въвеждане на номера на автомобила и имейл за кореспонденция. След натискане на бутона „Плати“, потребителят се прехвърля към виртуален ПОС-терминал и получава електронен фискален бон при желание. Системата автоматично засича оставащото време от заплатения престой, а платежният метод позволява удължаване на времето за паркиране или плащане за друг автомобил.

Най-краткият престой, за който може да се плати чрез тази опция, е един час.

Община Ямбол демонстрира иновативност и прогресивен подход към осигуряването на достъпност и удобство, както за своите граждани, така и за гостите на града.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!