Обратно към категорията

Община Ямбол получава подкрепа от правителството в размер на над 7 милиона лева за инфраструктурни проекти

Добавено на: 09.12.2020 15:32
   

След отправена в началото на месец ноември молба от кмета на Община Ямбол Валентин Ревански с Постановление на Министерски съвет за община Ямбол са отпуснати допълнителни средства за важни инфраструктурни проекти. Средствата, които държавата отпуска допълнително за Община Ямбол са 7 340 560 лева.

В Ямбол ще бъдат реализирани два важни проекта. Първият от тях е свързан с основен ремонт на Спортна зала „Диана“ на стойност 4 000 000 лева.

Още един важен инфраструктурен проект за Ямбол ще бъде реализиран с отпуснатите пари – ремонт и реконструкция на улицата от бензиностанцията в жилищен комплекс „Златен рог“ край Градския парк до улица „Атанас Кратунов“ на стойност 2 390 560 лева.

За изграждане на тротоари и тротоарни настилки Община Ямбол получава 950 000 лева.

Подкрепа по същото постановление получават и общините Елхово и Стралджа. Елхово ще получи 1 милион, а Стралджа – 600 хиляди лева, които ще бъдат използвани за ремонт на уличната мрежа.

Кметът на Община Ямбол благодари на правителството и лично на премиера за финансовата помощ за важните инфраструктурни проекти. „Тази помощ към гражданите на Ямбол отново доказва, че при открит и честен диалог затворени врати няма.“, каза Валентин Ревански.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Благотворително: Вики отива на рехабилитация в Турция
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!