Обратно към категорията

Община Ямбол ще стимулира раждаемостта и образованието с еднократни помощи

Добавено на: 24.12.2020 11:17
   

С допълнителни еднократни помощи от общинския бюджет община Ямбол ще стимулира раждаемостта и отглеждането на деца в града, както и повишаване на образованието на родителите и подрастващите, научи 999.

Помощи от местния бюджет ще бъдат отпускани само за новородени или осиновени деца, на които и двамата родители са пълнолетни към датата на раждането и са завършили поне гимназиален етап на обучение, е записано изрично в нова наредба, която Общинският съвет предстои да обсъди на 30 декември.

Друго условие е родителите да имат адресна регистрация в общината, като поне единият от тях да е с регистрация най-малко 2 години.

Помощ няма да бъде изплащана на родители, ако имат други деца, които са в задължителна предучилищна или училищна възраст, но не посещават учебни часове без уважителни причини, се посочва още в наредбата.

В случай, че родителите имат висше образование, размерът на помощта ще им се увеличава с 50 процента.

Предвидено е за раждане или осиновяване на първо дете да се плаща по 200 лв., за второ – по 400 лв., а за трето или четвърто – 800 лв. В случай, че децата са близнаци, помощта от общинския бюджет за всяко дете ще е по 500 лв.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!