Обратно към категорията

Община Ямбол сключи договори с МРРБ за още няколко важни инфраструктурни проекти

Добавено на: 12.06.2024 11:46
   

Кметът Валентин Ревански и главният счетоводител на Община Ямбол Диана Тодорова подписаха споразумения с Министерството на регионалното развитие за предоставяне на допълнителна целева държавна субсидия за още два приоритетни инфраструктурни обекта. 

Договорът за изграждането на кръстовище с кръгово движение на ул. „Димитър Благоев“ и ул. „Жорж Папазов“ (до стоматологичната поликлиника) е на стойност 1 400 000 лв.

Държавата отпуска средства на общината в размер на 2 988 000 лв. за реализацията на последните два етапа от проекта за обновяването на улица „Търговска“, които обхващат участъците от ул. „Преслав“ до новоизграденото кръстовище с кръгово движение на старата автогара до ул. „Богомил“ и ул. „Срем“. 

Проектът за реконструкция на ул. „Търговска“ беше изготвен от почетния гражданин на Ямбол арх. Любомир Семерджиев още през 2012 г., но в продължение на десетилетие отлежаваше в бюрата на общинската администрация без да бъде реализиран. След встъпването си в длъжност кметът Валентин Ревански възложи преразглеждането на проектите и количествено стойностните сметки и започна да търси възможности за финансиране. Така през 2022 г. започна първият етап от ремонта на ул. „Търговска“, който обхвана участъците от пл. „Освобождение“ до ул. „Преслав“, като с осигуреното чрез Оперативна програма „Региони в растеж“,  бяха рехабилитирани и още три улици – ул. „Бяло море“, ул. „Кабиле“ и ул. „Кирил и Методий“. Сега предстои реконструкцията на останалата част от пешеходните участъци на ул. „Търговска“. 

Ръководството на община Ямбол защити като приоритетен в Закона за държавния бюджет за 2024 г. да бъде включен и участъкът на ул. „Търговска“ от кръговото кръстовище на ул. „Богомил“ и ул. „Срем“ до ул. „Граф Игнатиев“, на ул. „Кара Кольо“ в участъка й от ул. „Преслав“ до ул. „Богомил“, ул. „Стефан Караджа“ в участъка от ул. „Търговска“ до ул. „Г. С. Раковски“ и ул. „Стефан Стамболов“ в участъка от ул. Ст. Караджа“ до ул. „Богомил“. 

МРРБ предостави на община Ямбол и средства за изграждане на обслужваща улица с автобусна спирка до новата болница, в размер на 700 000 лв.

Припомняме, че през месец март 2024 г., бяха подписани и споразуменията за изграждането на нова многофункционална спортна зала, основен ремонт на участък от улица „Преслав“, на север от ул. „Д. Благоев“, от кръстовище с ул. „Акация“ до обходен път „Изток“ и за рехабилитация и реконструкция на ключова алея в града, която свързва улица „Димитър Благоев“ с обходен път „Изток“. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!