Обратно към категорията

Общините в ямболска област искат повече машини за пробно гласуване

Добавено на: 17.08.2022 08:17
   

Поне 11 машини за пробно гласуване да бъдат осигурени преди вота на 2 октомври са поискали от общините в област Ямбол. Районна избирателна комисия обаче взе решение вчера те да не са повече от 6. Мотивите – поне един представител на комисията трябва да е на разположение в залата, когато се осъществява пробното гласуване. Според членовете с опит в комисията, 6 машини са напълно достатъчни за демонстрациите пред гражданите от петте общини.
За предстоящите на 2 октомври избори ще бъдат отпечатани 108 400 бюлетини за ямболска област, реши още Районна избирателна комисия. За изборите за народни представители на 11 юли 2021 г. бяха отпечатани 111 000 бюлетини, болшинството от тях останаха неизползвани.И сега на 2 октомври машинно гласуване ще има във всички избирателни секции с над 300 избиратели. 
Срокът за регистрация на кандидатите за народни представители е 30 август, реши още Районна избирателна комисия-Ямбол. Инициативните комитети се регистрират в РИК не по-късно от 17.00 ч. на 22 август.
В 17:00 ч. днес изтича срокът, в който партиите и коалициите могат да подават документи в Централната избирателна комисия (ЦИК) за регистрация за участие в предсрочните парламентарни избори на 2 октомври т.г.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!