Обратно към категорията

Общинският кукерски празник на община Стралджа '2024 ще се проведе на 10 март

Добавено на: 10.01.2024 13:18
   

За поредна година традициите на Кукерските игри ще бъдат пресъздадени на територията на община Стралджа по време на „Общинския кукерски празник '2024“. Празникът е с конкурсен характер и ще се проведе на 10 март 2024 г. Тази година център на кукерските надигравания и пресъздаване на традиционните зимни празници става най-голямото село в общината – село Зимница.

Организатори на Общинския кукерски празник са Община Стралджа и НЧ „Възраждане 1926” – село Зимница. До 4 март 2024 г. заявки за участие могат да подават групи от цялата страна.

В Общинския кукерски празник могат да участват кукерски, сурвакарски и маскарадни групи от цялата страна в две възрастови групи. Категориите са детски групи с участници до 14 годишна възраст и втора група с участници над 14 години. Максималният брой участници в една група е до 30. В състезателното дефиле всяка група изпълнява обичай или част от обичай в рамките на до 10 минути. Всички включили се в конкурсната програма ще бъдат оценявани от авторитетно жури. И тази година организаторите са осигурили за най-добре представителите се – автентични, атрактивни и интересни групи, награден фонд . Ще бъде връчена и специалната награда на Кмета на Община Стралджа.

Заявки за участие в Общинския кукерски празник Стралджа '2024 могат да бъдат изтеглени от сайта на Община Стралджа / https://straldzha.bg/ в секция АКТУАЛНО. Формуляр за участие се подава на адрес: с. Зимница, общ. Стралджа, НЧ „Възраждане 1926”, ул. „Хан Аспарух” № 5 А, или на e-mail: chitalishte_vazrajdane@abv.bg. Допълнителна информация можете да получите на телефон 0892497791.

По предварително обявената програма всички записали се групи за участие в Кукерския празник трябва да бъдат пред сградата на НЧ „Възраждане 1926” в с. Зимница в 9.30 часа. В 10.00 часа е официалното откриване на празника на площадното пространство пред Читалището, а в 10.15 часа започва и състезателното дефиле на кукерските групи.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Зевзеци в Новозагорско село: Ако Байдън дойде и хоро ще му изиграем
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!