Обратно към категорията

Обучение за деца: Приятели с водата

Добавено на: 10.06.2024 12:58
   

В часовете за проектни дейности, учениците от втори клас на ОУ „Любен Каравелов“ в град Ямбол,  преминаха обучение по програмата за превенция на водния травматизъм на БЧК „Приятели на водата“. Обученията се проведоха от класните ръководители и имаха за цел децата да се запознаят с основните рискове във и около различните водоеми, в т.ч. опасни игри, начините за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент.

За улеснение на учителите и по предварителна заявка от училищното ръководство, Ямболската червенокръстка организация предостави необходимият брой учебни помагала: книга за учителя и тетрадка за ученика.

Часовете приключиха с интересни щафетни игри, като за своето старание всички ученици получиха грамоти за преминато обучение.

Български Червен кръст – Ямбол изразява искрената си благодарност към

Таня Алексиева, директор на училището, Красимира Димитрова, зам.- директор  и учителите от ОУ „Любен Каравелов“ в град Ямбол за чудесно свършената работа, като пожелава на всички слънчева и незабравима лятна ваканция, наситена с много положителни емоции.       

Програмата за обучение на ученици по темите за водна безопасност „Приятели с водата“ на БЧК се осъществява от 2014г., като през учебната 2023/2024г. общият брой на обхванатите ученици от втори клас е близо 600 от 15 училища в общините Ямбол, Тунджа и Елхово. 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!