Обратно към категорията

ОДМВР Ямбол с мерки за спокойни Великденски празници

Добавено на: 21.04.2022 12:19
   

ОДМВР Ямбол предприема редица мерки за осигуряване на обществения ред и безопасността на движението през празничните дни. Инициативите  и организираните мероприятия за отбелязване на празниците, както и многобройните богослужения ще бъдат охранявани от служители на полицията. Ще се осъществява контрол, регулиране и насочване на автомобилните потоци, контрол и регулиране движението и паркирането в подходите и районите на различните мероприятия и масово посещавани църковни храмове.
    В тези дни се очаква значително увеличение интензивността на движението по основните и второстепенни пътища в цялата страна. Предвид на това, с цел ограничаване предпоставките за пътни инциденти и улесняване пропускателната способност по пътищата е създадена организация за активно присъствие, регулиране и контрол на движението от полицейски служители на натоварените и конфликтни участъци. Очаква се интензивността на движението да бъде най-висока в следобедните часове на 21 април, на 22 април от 08:00 до 18:00 ч. и на 25 април след 10:00 ч.
    През периода ще се проведат планирани специализирани операции по различни направления. При проверките, в хода на полицейските операции по безопасност на движението, ще се акцентира върху: спазване на правилата за движение; шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества; шофиране от неправоспособни водачи; ползване на обезопасителни колани и системи от водачи и пътници; ползване на предпазни каски от водачите на двуколесни МПС и др. Спрямо нарушителите ще се прилагат съответните законови административно-наказателни мерки.

Желаем на всички граждани спокойни празнични дни. Ако все пак нещо помрачи Вашето настроение, знайте, че на тел.112 и в районните управления на МВР и РС “ПБЗН” денонощно дежурят служители, готови да Ви помогнат.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Мигранти, един от които нелегален, надападнаха с нож мъж пред детето и жена му
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!