Обратно към категорията

С одобрени проекти за близо 12,5 милиона лева приключва за община Болярово 2023 г

Добавено на: 22.12.2023 15:43
   

С одобрени проекти за близо 12,5 милиона лева приключва за община Болярово 2023 г. Това съобщи кметът Христо Христов на последното за тази година заседание на Общинския съвет.

7,100 млн. лв. е одобреното финансиране за подмяна на водопроводната мрежа в село Мамарчево, която общината ще получи по националната инвестиционна програма. Още 1,6 млн.лв. ще бъдат отпуснати за подмяна на водопроводната мрежа в село Малко Шарково. И за двата проекта общината има отдавна изготвени технически проекти и търсеше финансиране от различни програми. Готови са техническите проекти и за подмяна на водопроводната мрежа в Попово и Голямо Крушево, за които също ще се търси финансиране, допълни кметът Христов.

934 668 лв. е финансирането за енергоефективна реконструкция на сградата на НЧ „Ана Маймункова“ с. Воден, което община Болярово успя да защити пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт“, съобщи заместник-кметът Нина Терзиева. Общината ще дофинансира проекта с 55 320 лв.

513 186 лв. ще получи по същата процедура Община Болярово за мерки за подобряване на енергийната ефективност на сградата на общинската администрация.

Община Болярово вече започна подготовката и на процедурите за избор на изпълнител на модернизацията на сградата на Средно училище „Д-р Петър Берон“. По Механизма за възстановяване и устойчивост в условията на конкуренция с други 218 проекта, община Болярово защити пред Министерството на образованието 2 495 805 лв. за цялостна топлоизолация, монтиране на фотоволтаични инсталации, изграждане на достъпна среда за хора с физически увреждания, игрища за футбол, хандбал, баскетбол и др. в учебното заведение.

В близките дни се очакват резултатите и от конкурсната процедура за саниране на жилищните блокове по процедурата „Подкрепаза устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I“. Припомняме, че община Болярово подпомогна със заеми от общинския бюджет собствениците на етажната собственост на 5 жилищни блока в Болярово, които постигнаха пълно съгласие за участие по програмата.

 


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!