Обратно към категорията

С одобрени проекти за близо 12,5 млн. лв. приключва 2023 г. за община Болярово, каза кметът Христо Христов

Добавено на: 30.12.2023 09:10
   

С одобрени проекти за близо 12,5 млн. лв. приключва 2023 г. за община Болярово. Това съобщи кметът Христо Христов по време на последното за тази година заседание на Общинския съвет.

За подмяна на водопроводната мрежа в село Мамарчево са осигурени 7,1 млн. лв. от държавата. Още 1,6 млн. лв. ще бъдат отпуснати за подмяна на водопроводната мрежа в село Малко Шарково. 

И за двата проекта Общината има отдавна изготвени технически проекти и търсеше финансиране от различни програми. Готови са и проектите за подмяна на водопроводната мрежа в селата Попово и Голямо Крушево, за които също ще се търси финансиране, допълни кметът Христов.

Близо 2,5 млн. лв. са осигурени за основен ремонт на Средното училище „Д-р Петър Берон“ в Болярово. Средствата са от Националния план за възстановяване и устойчивост по проект пред Министерството на образованието.

Предстои и ремонт за близо 1 млн. лв. на читалището в село Воден. От тях близо 935 хил. лв. по защитен проект пред регионалното министерство. Саниране и основен ремонт за 513 хил. лв. са планирани и на сградата на общинската администрация.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!