Обратно към категорията

Окончателно: 15 години затвор за убиеца на Николинка от Ямбол

Добавено на: 28.07.2021 16:41
   
Върховният касационен съд остави в сила решение на бургаските апелативни съдии, с което е потвърдена присъда в размер на 15 години „лишаване от свобода“, наложена от ОС – Ямбол на Димитър Сотиров за умишленото убийство на Николинка Василева от гр. Ямбол.
63 – годишният мъж е признат за виновен в това, че на 10 ноември 2019 година в гр. Ямбол, в приземен етаж на къща на ул.“Крали Марко“, умишлено умъртвил Николинка Василева чрез нанасяне на множество удари с брадва в дясната половина на главата и лицето, като деянието е извършено по особено мъчителен за пострадалата жена начин и с особена жестокост.
Престъплението е по чл.116, ал.1, т.6, пр.2-ро и пр. 3-то, вр. чл.115, вр. чл. 54 от Наказателния кодекс. Сотиров е осъден на 15 години „лишаване от свобода“, при първоначален „строг“ режим на изтърпяване наказанието. Мъжът е осъден да заплати на майката на убитата 35- годишна жена сумата от 5 000 лева обезщетение за претърпени неимуществени вреди.
Решението на Върховния касационен съд е окончателно, съобщиха от Апелативен съд Бургас.
Димитър Сотиров живеел със сестра си в собствена къща в гр.Ямбол където обитавал стая на приземния етаж. Пострадалата била бездомна. С подсъдимия били приятели и в началото на 2019 г. той я приел да живее безвъзмездно при него в приземния етаж на къщата, докато получи от Община Ямбол за ползване жилище като социално затруднено лице без дом. Двамата били безработни. Между пострадалата и подсъдимия възниквали спорове, придружени с обиди, по повод злоупотребата му с алкохол и занемарените му хигиенични навици.
В деня на престъплението двамата отново се скарали, Сотиров отишъл да си купи медицински спирт, разредил го с вода в празно шише от 500 мл. и го изпил. Последвал втори скандал към 22 ч. и тогава подсъдимият влязъл в пристройката до къщата, от където взел брадва с дървена дръжка. Връщайки се в стаята той заварил жената да лежи в леглото, приближил се с брадвата в ръце и започнал да нанася ударите. След като умъртвил пострадалата Василева се качил на горния етаж на къщата, събудил сестра си и я помолил да се обади в полицията.

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!