Обратно към категорията

Окръжна прокуратура-Ямбол задържа за 72 часа турчин, за контрабандно пренасяне на над 4 кг злато

Добавено на: 09.02.2024 10:41
   

Окръжна прокуратура-Ямбол задържа за срок до 72 часа турския гражданин Ф.У. Той е обвинен за това, че е направил опит контрабандно да пренесе през границата на страната от България към Турция 4.056 килограма злато. Престъплението е осъществено на 07.02.2024 година на ГКПП-Лесово, обл. Ямбол. Престъплението е квалифицирано по чл.242, ал.1, б. „д“, вр. чл.18, ал.1 от НК.

Установено е, че обвиняемият е водач на товарен автомобил с чужда регистрация, който пристигнал на българския митнически пункт около 15.00 часа на горепосочената дата. Водачът на превозното средство е заявил, че няма нищо за деклариране. При извършената митническа проверка на превозното средство и багажа на шофьора, инспекторите откриват два пакета, увити с черно тиксо. Те са били укрити в джоб на зимно яке, поставено върху шофьорската седалка. Установено е, че пакетите съдържат 8 кюлчета и 2 отливки от жълт метал. Според резултатите от извършената експертиза, кюлчетата с общо тегло 2000 грама са от инвестиционно злато 24 карата (проба 999.9), а отливките с тегло 2056 грама са изработени от злато 14 карата (проба 585). Общата стойност на златните изделия възлиза на 380 697 лева.

Предстои Окръжна прокуратура-Ямбол да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия.
Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ЛИКЪТ НА БОТЕВ Е ИЗРИСУВАН НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ОКОП
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!