Обратно към категорията

Определени са носителите на наградите на община Ямбол по повод 24 май

Добавено на: 14.05.2021 16:16
   

Специализираната комисия по присъждане на наградите на община Ямбол в област „Образование и наука, спорт“ по повод 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, определи кои са носителите на отличията тази година.

Съгласно чл. 19.3 от Правилника за наградите и отличията на община Ямбол награда на името на Ради Иванов Колесов получава в категория „Начален етап“ Галя Стойкова Славова, старши учител начален етап в НУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

В „Прогимназиален етап“ е наградена Ирина Иванова Желева, старши учител по музика в ОУ „Любен Каравелов“.

В следващата категория – „Гимназиален етап“ от комисията е отличена Добринка Боянова Чолакова, старши учител по физическо възпитание и спорт в ПМГ „Атанас Радев“.

В категория „Педагогически специалисти с ръководни функции“ наградата получава Пепа Господинова Георгиева, директор на ДГ „Слънце“.

За цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на образованието и науката комисията оцени професионалните качества на всички предложени специалисти, които заслужават награда, но не успя да вземе единодушно решение и награждава само с грамота Елена Цветкова Атанасова, старши учител по български език и литература в Професионална гимназия по икономика „Г. С. Раковски“, за Кирил Димитров Драгов, старши учител по философия в в ЕГ „Васил Карагьозов“, Галина Христова Светичкова, старши учител по информатика и информационни технологии в ПМГ „Атанас Радев“, Стоянка Димова Чалъкова, старши учител начален етап в ОУ „Любен Каравелов“, Виолета Желязкова Ангелова, начален учител в ОУ „Йордан Йовков“, Атанас Милчев Караманов, старши учител по изобразително изкуство в ОУ „Христо Смирненски“, Антоанета Трендафилова Иванова, старши учител по информатика и информационни технологии в ПГ „Васил Левски“, Живка Динева Костадинова, старши учител по математика в ОУ „П. Р. Славейков“, Мария Атанасова Иванова, старши учител в ДГ „Пламъче“.

За преподавателски или научен екип е отличен педагогическият колектив на Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн „Кольо Фичето“.

Съгласно чл. 22, ал. 6 от Правилника за наградите и отличията на община Ямбол Почетен знак „Герб на община Ямбол“ в областта на образованието получават Елена Николаева Момчилова, старши учител по английски език в ЕГ „Васил Карагьозов“, Божана Христова Георгиева, старши учител в подготвителна група в ОУ „Николай Петрини“ и Таня Атанасова Георгиева, старши учител начален етап в ОУ „П. Р. Славейков“.

В сферата на културата с „Герб на община Ямбол“ се удостояват писателката Денка Илиева и Вокална група „Пятница 13“ при Народно читалище „Зора-1945“ - Ямбол. Това реши Специализираната комисия по присъждане на наградите в област „Изкуство и култура“ по повод 24 май.

Отличията ще бъдат връчени на празничната церемония, която ще се проведе пред Народно читалище „Съгласие-1862“ от 10:00 часа на 24 май.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!