Обратно към категорията

Определиха носителите на наградите за 24 май в Ямбол

Добавено на: 14.05.2024 12:13
   

Ясни са вече имената на носителите на тазгодишните награди на Община Ямбол по повод 24 май - Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост. Те бяха определени от специализираните комисии, съгласно Правилника за наградите и отличията на Община Ямбол.

Пет са наградите на името на Ради Иванов Колесов, които се връчват за високи постижения или цялостна, високо професионална дейност в областта на просветата. Техните носители са Галина Митраджиева - старши учител в Начално училище „Св. Св. Кирил и Методий“, Георги Георгиев - старши учител в Основно училище „Петко Р. Славейков“, Теодора Добрева - старши учител в Езикова гимназия „Васил Карагьозов“, Дафинка Попова - старши учител в Профилирана гимназия „Васил Левски“. С наградата за образование и наука на името на Ради Иванов Колесов ще бъде удостоен и педагогическият колектив на Профилирана гимназия „Васил Левски“.

Две са наградите на името на Жорж Папазов за високи постижения или цялостна, високо професионална дейност в областта на културата. С този приз тази година са удостоени актьорът Кольо Пехливанов и създателят и ръководител на театрална трупа „Палечко“ София Карастоянова.

С Почетен знак „Герб на Община Ямбол“ са удостоени актьорът в Драматичен театър „Невена Коканова“ Вълчо Янев, актрисата в Държавен куклен театър „Георги Митев“ Жулиета Николаева, Дружеството на ямболските писатели, директорът на ПГЗ „Христо Ботев“ инж. Тодор Тодоров, както и Диана Димитрова - старши учител в ЕГ „Васил Карагьозов“, Светла Ганева - старши учител в НУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Йорданка Тошкова - старши учител в ОУ „П. Р. Славейков“ и Милена Колева - старши учител в ОУ „Николай Петрини“.

Наградите ще бъдат връчени на тържествена церемония, която ще се проведе на 22 май от 17:30 часа в Културно-информационен център „Безистен“.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!