Обратно към категорията

Осем позиции за летен стаж за студенти в Ямбол, пет - в Сливен

Добавено на: 02.04.2022 09:50
   

Осем места за студентски стажове са обявени в държавни администрации в област Ямбол. В териториалния офис на Националната служба по земеделието има три позиции – за консултанти по растениевъдство, животновъдство и икономика по отношение на Програмата за развитие на селските райони и на други национални и европейски програми в областта на земеделието. В Областната дирекция по безопасност на храните са отворени четири позиции в направление „Хранителни технологии“.

Свободни места за студенти е обявил и териториалният офис на Националната служба по земеделието в Сливен. Там също търсят стажанти за консултанти по растениевъдство, животновъдство и икономика.

Областна администрация – Сливен е обявила две позиции за студенти – в направление „Право“ и направление „Архитектура, строителство и геодезия“.    

До 8 май е отворена процедурата за кандидатстване за летен стаж в структурите на държавната администрация. Всички български студенти, които се обучават в български или в чуждестранни висши училища, както и чуждестранни студенти в българските университети,  могат да осъществят пълноценен стаж, придобивайки професионален опит в административните структури на всички нива в цялата страна. В рамките на централизираната лятна кампания за кандидатстване се предлагат над 570 обяви за над 790 стажантски позиции. Интервютата с одобрените кандидати ще се проведат в периода 9 май - 6 юни , а първото класиране ще бъде публикувано на 7 юни.

Програмата се осъществява чрез Портала за студентски стажове в държавната администрация https://staj.government.bg/. Цялата процедура - публикуване на обявите, кандидатстване и подбор, класиране, потвърждаване и приемане на студентите - е изцяло онлайн, като по този начин се осигурява публичност и прозрачност на всеки етап.

Продължителността на стажовете е от 10 до 45 работни дни, според нуждите на приемащата структура. По време на стажа студентите не получават възнаграждение и времето не се зачита за трудов и осигурителен стаж.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!