Обратно към категорията

Осъдиха клошар, подпалил двуетажна къща в Ямбол

Добавено на: 18.05.2022 11:29
   

Клошар от Ямбол, предизвикал пожар в двуетажна къща в Ямбол, беше осъден на 6 месеца лишаване от свобода, като наказанието е отложено за изтърпяване с изпитателен срок от 3 години. Произшествието е станало на 17 февруари миналата година на ул. „Мраморно море“.

Й.Б.Й. притежавал първия етаж от къщата, а вторият етаж бил собственост на племенника му. Поради възникнал преди няколко години пожар на първия етаж, ползван от подсъдимия, в цялата къща нямало ток. Й.Б.Й. водел скитнически начин на живот. Съхранявал битови отпадъци, разхвърляни в двата етажа на къщата, както и в двора към нея. В стая на втория етаж от къщата изградил саморъчно направено от него огнище, където поради липсата на ток в цялата къща си варял кафе всяка сутрин.

На 17 февруари 2021 г. около 21 часа отново си сварил кафе. След това захлупил кафето и без да загаси огъня слязъл на първия етаж от къщата. От неизгасеното огнище се разпалил огън, който посредством битовите отпадъци обхванал целия втори етаж. Три противопожарни автомобила се включили в гасенето на огъня, след подаден сигнал от съседи. Съседните жилища са спасени, но покривът на етажа, собственост на племенника на клошаря, бил унищожен, а стените опушени. Съгласно заключението на изготвената по делото строително-техническа оценителна експертиза, стойността на ремонтните работи, необходима за отстраняване на нанесените повреди на втория етаж възлиза на 18 200 лева, които няма да бъдат платени на собственика.

Подсъдимият е осъден да плати  направените по делото разноски в размер на 1298.34 лева в приход на Републиканския бюджет по сметката на ОД на МВР гр. Ямбол.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ицо Хазарта пред 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!