Обратно към категорията

Отчетно събрание на Ловно-рибарско сдружение "Странджа" в Болярово

Добавено на: 17.05.2024 12:38
   

Председателят на Управителния съвет на Съюза на ловците и риболовците в България Васил Василев беше гост на отчетното събрание на Ловно-рибарско сдружение "Странджа" в Болярово днес. Ловците отбелязват 140 години от началото на организираното ловно движение в България. Сред гостите на събранието бяха също директорът на Държавно горско стопанство - Елхово Николай Мишинев, началникът на Районно управление към МВР-Елхово Ангел Танчев и началникът на Гранично полицейско управление-Болярово Даниел Дечев.

Кметът на община Болярово Христо Христов, който е и председател на ЛРС "Странджа" направи подробен анализ на свършеното през изминалия ловен сезон, с успехите и пропуските в работата на дружините. Грижите за дивеча са важна задача за дружините. Не се забравя осигуряването на достатъчно фуражи, ремонтът и направата на нови хранилки, за което се предвиждат необходимите средства. Това даде съответните резултати, защото пролетната таксация отчете увеличение на запасите от благороден елен, сърна, дива свиня... Почти двойно са се увеличили и запасите от заек и яребица, което дава основание да бъде увеличен и плана за отстрел при тях. Вследствие на отстреляните хищници през миналата година, сега се отчита намаление при вълка, но отстрела при него ще се запази, както и при чакала, които нанасят много вреди на животновъдите. През изминалия ловен сезон бяха поръчани и нови фазани, които бяха разселени тази пролет. Започна реновирането и на волериерата.

На събранието беше приет и отчетът на Контролния съвет, утвърден беше и протоколът на УС за увеличение на членския внос с цел осигуряване на повече финансови средства за поддръжката и обновяване на материалната база на сдружението.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!