Обратно към категорията

Откриха първия тенис корт със свободен достъп в Ямбол

Добавено на: 30.04.2024 11:24
   

Деца от Tенис клуб „Ямбол 2005“ с треньор Таня Лахтева откриха първия тенис корт със специализирана настилка в двора на ОУ „Любен Каравелов“ в Ямбол. В демонстративната тренировка се включиха кметът Валентин Ревански и неговият заместник Енчо Керязов.

Спортното съоръжение е изработено от материали, гарантиращи неговата устойчивост на различни атмосферни условия. Настилката е сертифицирана от тип „Courtsol Comfort“, монтирана е 5 мм подложка от специална гума и са нанесени пет слоя акрилна смола, което осигурява оптимален комфорт и защита на ставите на играчите.

Тенис игрището ще бъде достъпно за граждани и спортисти извън учебните часове и през почивните дни. Валентин Ревански съобщи, че предстои изграждането на втори такъв корт в двора на Комплекса за социални услуги за деца и възрастни в Ямбол и призова всички да пазят тези съоръжения, защото те са предназначени за обществено ползване.

Подобряването и обновяването на материалната база за масов и професионален спорт в града е един от приоритетите на общинското ръководство през изминалия и през този мандат. В резултат на това с близо 90 процента са се увеличили децата и младежите, които вече спортуват в спортните клубове в Ямбол. Това сочи сравнението между официалните статистически данни за регистрираните организации, спортуващите и картотекираните състезатели.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!