Обратно към категорията

С открит урок за правата и задълженията на учениците стартира образователната програма на Окръжен съд - Ямбол

Добавено на: 20.10.2023 11:58
   

С открит урок на тема "Основни положения в законодателството, свързано със статута на учениците – права и задължения“ стартира образователната програма "Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури". Урокът ще се проведе на 23 октомври, 2023 г. от 16,10 ч. в съдебна зала № 3 на Окръжен съд - Ямбол пред ученици от 11 А клас на ПГ „Васил Левски”. Лектор и модератор ще бъде председателят на Адвокатска колегия - Ямбол Атласка Данкова.

В учебната програма за 2023 - 2024 г. са включени десет теми, свързани с превенцията срещу употребата на наркотични вещества, домашното насилие, трафика на хора, киберпрестъпленията, правата на децата в съдебните процедури и много други. Представяне на професиите съдия, прокурор и адвокат ще направят председателите на Окръжен съд, Окръжна прокуратура и Адвокатска колегия на 20.11.2023 г. Според предварителния график, последният урок за обобщаване на наученото и връчването на удостоверенията е насрочен за 16 април, 2024 г.

В обучението на учениците са включени съдии и съдебни служители от Окръжен съд - Ямбол, прокурори от Окръжна прокуратура - Ямбол, както и адвокати от Адвокатска колегия - Ямбол.

Образователната програма "Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури" се провежда в изпълнение на Споразумението за сътрудничество между Висшия съдебен съвет и Министерство на образованието.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!