Обратно към категорията

Откриват тържествено възстановеното ГПУ-Болярово

Добавено на: 27.02.2024 09:32
   

С тържествена церемония ще бъде открито възстановеното Гранично полицейско управление в Болярово на 29 февруари от 11.30 часа. На нея ще присъстват вътрешният министър Калин Стоянов и представители на Европейската агенция за гранична и брегова охрана.

ГПУ - Болярово беше закрито през юни 2022 г. със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. След реформата служителите бяха пренасочени към структурите в Елхово, Малко Търново и Резово. Дейността на граничната структура бе частично възстановена от вътрешния министър Иван Демерджиев.

Ръководството на Община Болярово и жителите на крайграничната община продължиха да настояват структурата да бъде възстановена в пълен кадрови състав с над 100 гранични служители и да е ситуирана отново в Болярово заради мигрантския натиск и сигурността в района.

В продължение на година и половина бяха изпратени искания до всички институции в България, включително до президента, министър-председателя, областния управител, народните представители от област Ямбол.

ГПУ отново ще се помещава в предоставената от общинската администрация сграда за безвъзмездно ползване. Община Болярово съдейства на МВР и за ремонта ѝ.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!