Обратно към категорията

Отворени врати в Съдебната палата в Ямбол на 16 април

Добавено на: 15.04.2024 08:35
   

На 16 април по повод 145 години от приемането на Търновската Конституция и професионалния празник на юристите и на съдебните служители, Окръжен съд - Ямбол и Окръжна прокуратура – Ямбол организират Ден на отворени врати.

От 09.00 до 15.00 ч. във вторник ще се провеждат информационни срещи на тема "Съдът отблизо" с ученици от ямболски учебни заведения.

В 12.00 започва симулативният съдебен процес с участието на ученици от 11 а клас, ПГ „В. Левски“, които ще влязат в ролята на съдия, прокурор, адвокат, подсъдим и други участници в съдебния процес. Веднага след това ще бъдат връчени удостоверенията на участниците в образователната програма "Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури" през учебната 2023 – 2024 година..

Провеждането на този „Ден на отворените врати” е насочено към по-добро познаване на дейността на органите на съдебната власт и има за цел да съдейства за повишаване на правната култура на гражданите и тяхната по-добра информираност.


Маркери: Ямбол, врати

Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ден на отворените врати в ОДМВР – Ямбол
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!