Обратно към категорията

Паметна вечер посветена на поета и писателя Марко Недялков

Добавено на: 15.11.2023 14:15
   

На 10.11.2023г.в младежкия дом на НЧ „Светлина-1928”, с. Скалица се проведе, паметна вечер посветена на поета и писателя Марко Недялков.

Срещата беше организирана със съдействието на дружеството на писателите гр. Ямбол, Регионална библиотека „Г.С.Раковски”, гр. Ямбол и семейството на поета в лицето на неговата съпруга Марина и Дани Недялкова - негова дъщеря.

На паметната вечер присъстваха гостите: Станчо Ставрев - Кмет на Община „Тунджа”, Митко Петков - Кмет на с. Скалица, Тенко Тенев - председател на дружеството на писателите гр. Ямбол, Димитър Бечев - директор на Регионална библиотека „Г.С.Раковски”, Илко Капелев - писател, духовен ученик на Марко Недялков, Кольо Пехливанов - актьор и приятел на Марко Недялков.

Янка Мармарова - председател на ЧН, откри срещата с думите: „Нарекохме паметната вечер „След 30 години раздяла”, не само за да припомним, че са изминали 30 години от неговата смърт през 1993 г. и за неговата лирична стихосбирка „След хиляди години раздяла”, но и да покажем, че за таланта няма смърт и забрава..”

„Чрез разказите и спомените на близки и приятели, чрез стиховете, които прозвучаха с неговия глас доказахме, че творчеството му е съхранено и живо и ще се чете и предава на по-младите поколения.

А и такава е молбата на поета отправена в стихотворението „Среща с птиците”.

Със птиците пак имам среща.

О, как се чувствам освежен.

Земя, на моя ден рожден,

ти от душа си по-гореща.

Целувам те като икона

И стих след стих във мен звъни:

- Щом от живота се отроня,

гласът ми, майко,съхрани!


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Трагедия в село Недялско
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!