Обратно към категорията

Партиите и коалициите не се споразумяха за състава на РИК – Ямбол

Добавено на: 14.04.2024 15:08
   

Представителите на партии и коалиции не постигнаха съгласие за състава на Районната избирателна комисия (РИК) в Ямбол. Централната избирателна комисия (ЦИК) ще трябва да определи състава ѝ за предстоящите на 9 юни избори „две в едно“ – европейски и парламентарни. 

На състоялите се днес консултации за съставяне на РИК при областния управител на Ямбол Биляна Кавалджиева – Димитрова присъстваха само представители на парламентарно представените политически сили.

Спорно се оказа мястото за председател на РИК – Ямбол. ГЕРБ – СДС предложиха адвокат Ани Канева, а „Възраждане“ - инж. Георги Димитров. От ДПС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП – ДБ) подкрепиха предложението на ГЕРБ – СДС. И след направената 15-минутна почивка обаче не беше постигнат консенсус за председател.

Три бяха предложенията за заместник-председател – Лора Каламерова от квотата на ДПС, Катя Апостолова от „Има такъв народ“ и Атанаска Христова от „БСП за България“. ПП – ДБ предложиха за секретар на РИК – Ямбол адвокат Красимира Атанасова.

РИК в Ямбол е 13-членна – председател, до четирима, но минимум двама негови заместници, секретар и членове. В нея ГЕРБ–СДС имат право на четирима представители, ПП – ДБ – трима, ДПС и „Възраждане“ – по двама, а „БСП за България“ и „Има такъв народ“ – по един.

БТА


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Ветеринари влязоха във фермата на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!