Обратно към категорията

Подготовката за ремонт на Младежкия културен център в Ямбол започна

Добавено на: 16.01.2023 18:29
   

Още една добра новина за младите хора на Ямбол! След дълго очакване започнаха подготвителните дейности за ремонта и модернизацията на сградата на Младежки културен център „Георги Братанов“, бивш Младежки дом. През годините в него са изнасяли концерти едни от най-добрите български рок групи, гостували са известни писатели и поети.

Сградата е построена преди повече от петдесет години и оттогава не е ремонтирана цялостно. Проектът се реализира по Оперативна програма „Региони в растеж“ и се очаква ремонтът да приключи до края на годината. Една от основите цели на проекта е да се подобрят условията на културния живот на младите в града.

В сградата ще могат да се организират конкурси, изложби и различни видове развлекателни мероприятия, помещенията ще се използват за спортно-развлекателна дейности, за подготвителна работа с деца и юноши по професионална ориентация и подготвителни курсове. Отново ще заработи и ресторант с тераси над реката.

При ремонта ще бъдат обособени зали за занимания, кабинети за обучения, за танцово и балетно изкуство, зала за конферентни срещи, многофункционална зала за концертни изяви.

„Това е едно от емблематичните места на Ямбол и вярвам, че ще го наситим с много дейности и ще му дадем нов живот. Младите хора на нашия град заслужават най-доброто и вярвам, че дейностите ще приключат качествено и в срок“, коментира кметът на Ямбол Валентин Ревански. При желание, както беше и преди, мястото ще може да се използва и от младоженците на Ямбол.

Проектът е на ямболския архитект Сотир Камбуров.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

БАБА ДОРА ОТ ШАРКОВО, ВЪВ ВИДЕО НА РАДИО 999, ДОСТИГНАЛО ДО МИЛИОНИ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!