Обратно към категорията

Полицейска операция се проведе на 23 ноември на територията на област Ямбол

Добавено на: 24.11.2023 13:36
Снимки: Архив Радио 999
   

В специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност са участвали  служители на ОДМВР – Ямбол, ЗЖУ – Бургас и представители на ОДБХ - Ямбол и РДГ – Сливен,  КЗП – Бургас.

В хода на операцията са извършени проверки на 73 обекта – жилища, помещения, автомобили, ползвани/обитавани от лица, организиращи, участващи или съпричастни към извършване на престъпления от общ характер и нарушения на обществения ред. За съпричастност към извършени престъпни деяния за срок до 24 часа са задържани 6 лица. Установено е едно лице обявено за общодържавно издирване. Проверени са 14 лица от криминалния контингент. Извършени са процесуално следствени действия по 8 досъдебни производства, като 6 от тях са новообразувани /за наркотици, за кражби и за възпрепятстване на полицейски орган/. При проведени процесуално- следствени действия в частен имот в областния град ямболски криминалисти са иззели около 30 грама метамфетамин /пико/ и около 2 грама канабис. В РУ - Елхово са иззети 20 станиолови свивки с наркотичен чай.  В РУ - Ямбол е задържан 50-годишен мъж, който пречил на полицейски служител да изпълни задълженията си по контрол на автомобилния транспорт. Действията по разследванията продължават.

Започнати са 15 преписки за предварителна проверка (за кражби от частни обекти, за данъчни престъпления, за предлагане за продажба на стоки без съгласието на притежателите на търговските марки, притежание на акцизни стоки и др.) Съставени са 3 констативни протокола за установени административни нарушения от други компетентни органи. Работата по пълното документиране по случаите продължава.

В рамките на операцията са проверени общо 728 лица и 567 МПС, като за  установени административни нарушения са съставени  19 акта по ЗДВП и 82 глоби по фиш. Съставени са 21 протокола по чл. 64 и чл. 65 ЗМВР.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Стотици хиляди лева дължи санираща фирма за просрочие и липса на качество в Сливен
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!