Обратно към категорията

Полиция ще съдейства при раздаването на хранителните помощи от БЧК в Ямбол

Добавено на: 18.09.2021 07:41
   

Полиция ще съдейства при раздаването на хранителните помощи в пунктовете на Българския червен кръст /БЧК/ в Ямбол. Органите на реда ще следят за организацията на движение и спазването на противоепидемичните мерки, съобщи на брифинг директорът на Областния секретариат на доброволческата организация Митко Филипов.
Раздаването започва от 20 септември и ще продължи до 19 ноември. Полицейски екипи ще бъдат на разположение на БЧК в първите десет дни, когато се очаква да има най-големи струпвания на хора, каза началникът на Отдел "Охранителна полиция" в ОД на МВР комисар Георги Кючуков.
В област Ямбол право на хранителни помощи имат 5957 души, т.е. - с близо 300 повече през тази година според списъците на Дирекцията "Социално подпомагане" /ДСП/. Семействата от до двама души ще получат 17.540 кг помощи, а тричленните и по-големи - 27.690 килограма. Пакетите включват 15 вида храни - брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр, месни и зеленчукови консерви, каза Димитрина Кардашева, старши експерт в ДСП.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Окончателно: ВАС отмени заповедта на ОДБХ – Ямбол за евтаназия на стадото на Ана Петрова от Болярово
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!