Обратно към категорията

Помните ли, че... На 30-ти септември 2002 г. се обслужват последните 4 пътнически влака между Ямбол и Елхово

Добавено на: 25.09.2022 15:03
   
Помните ли, че...?
На 30-ти септември 2002 г. се обслужват последните 4 пътнически влака между Ямбол и Елхово, с което се поставя началото на края на експлоатацията на железопътната линия. През март 2003 година гара Елхово е закрита, а линията се трансформира в маневрен район Елхово на гара Ямбол. Това припомнят в социалната мрежа в страницата „Жп линия Ямбол – Елхово“.
Последната закрита гара е Бояново, а жп линията преминава още една трансформация, като Маневрен район Юг на гара Ямбол до септември 2009 г. Маневреният район е в експлоатация по цялата си дължина, докато не са изтеглеглени последните вагони на БДЖ, които са били на гараж. През 2010 - 2011 г. жп линията, макар и формално, е консервирана.... През 2011 г. е взето решение за демонтаж на жп линията от бившия завод Ямболен до Елхово. Охраната на гаровите сгради е снета, а по-късно през 2012 г. и седма жп секция в Елхово е съкратена. А сградите и жп линията са подложени на вандализъм и разграбване...
Убедени сме, че много хора могат да разкажат истории за така известния влак в ямболско „Елховската Марийка“. Неведнъж е повдиган въпросът за възстановяването на влака, но все така нищо не се случва.

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Днес Ви питаме

Видео

CRESPO и DANNY ПРЕДСТАВЯТ ПЕСЕНТА СИ "ЗАВОЕВАТЕЛ" ПРЕД 999
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!