Обратно към категорията

Пореден проект на Община Болярово одобрен за финансиране

Добавено на: 06.12.2023 08:58
   

Одобрено е проектното предложение на Община Болярово за саниране на административната сграда на общинската администрация, съобщават от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Сумата, която ще бъде отпусната, е 513 186,20 лв., съфинансирането от страна на общината е 18 162,94 лв.

Над 221 млн. лв. ще бъдат вложени за саниране и внедряване на мерки за енергийна ефективност в административни сгради в страната, уточняват от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Инвестицията е от Националния план за възстановяване и устойчивост.

79 са общините с одобрени проекти за саниране на административните сгради. По програмата ще бъдат ремонтирани и Районни служби „Пожарна безопасност и защита на населението”, Районни управления към Министерството на вътрешните работи, Министерството на земеделието и храните, Министерството на здравеопазването и др.

Мярката цели след ремонтите сградите да постигнат клас на енергопотребление минимум клас „В“ и да спестяват минимум 30% от първична енергия. Сред допустимите дейности по проектите са текущ ремонт за въвеждане на мерки за енергийна ефективност, осигуряване на достъпна среда и изграждане на хибридна фотоволтаична система за производство на електроенергия за собствени нужди и др., обясниха от регионалното министерство.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Овладяха пожара над Котел с участие и на хеликоптер
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!