Обратно към категорията

Посланикът на Словения посети Ямбол

Добавено на: 28.11.2023 15:28
   

Нейно Превъзходителство Наташа Бергел, извънреден и пълномощен посланик на Словения в Република България, гостува в Ямбол. Тя се срещна с кмета на община Ямбол Валентин Ревански и с неговия заместник Енчо Керязов. Обсъдено беше сътрудничеството между Община Ямбол и Словенското посолство, както и различни инициативи в областта на икономиката, културата, благоустрояването и спорта.

Кметът на Ямбол изрази благодарност за доброто отношение и уважение, проявени към общината, и отбеляза значението на социалната сфера за региона, подчертавайки, че "най-големият капитал на един град са хората и трябва да се полагат усилия все повече граждани да остават и избират Ямбол като свой дом". Нейно Превъзходителство коментира, че България и Словения имат сходни проблеми, свързани с демографската криза. Тя сподели своите положителни впечатления от Ямбол и изрази увереност във възможностите за обмяна на добри практики и сътрудничество между двете държави.

По време на срещата беше отправена покана за участие на маскарадна група от Словения на XXV издание на Международен маскараден фестивал "Кукерландия", който ще се проведе  в Ямбол, през месец март, следващата година.

Повод за посещението на посланика е  инициатива, която се организира от няколко години в Словения, наречена „Традиционна словенска закуска“. Инициативата беше представена в Начално училище „Професор Петър Нойков“ под формата на беседа пред ученици. Инициатор на срещите е Георги Събев, съветник по земеделие в Европейския парламент, бивш заместник-министър на земеделието.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Първа пенсионерска Спартакиада в Тунджа
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!