Обратно към категорията

Пожарникар и ученик спасиха кръста в Генерал Инзово и Тенево

Добавено на: 06.01.2023 18:47
   

Пожарникарят Михаил Колев и 17-годишният ученик Ангел Йорданов спасиха кръста при богоявленските ритуали в тунджанските села Генерал Инзово и Тенево.

Радвам се, че тунджанци почитат традициите на Богоявление и спазват този ритуал“, поздрави всички присъстващи на край общинския басейн в с. Генерал Инзово кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев, и пожела новата 2023 г. да бъде здрава, мирна и успешна!

Празнична литургия отслужи отец Стоян, за кръста тази година се хвърлиха шестима участници.

Най-бързо до него доплува 37-годишният пожарникар Михаил Колев, който участва в богоявленския ритуал в Генерал Инзово за втори път. Той получи парична награда от кмета на общината Георги Георгиев и отправи пожелания за здраве на всички.

Петима скочиха във водите на река Тунджа на богоявленския ритуал в Тенево, но 17-годишният Ангел Йорданов от селото спаси кръста за втора поредна година. Кметът на общината Георги Георгиев и кметът на Тенево – Димитър Комитов, го поздравиха и му връчиха парични награди.

В Тенево празникът започна с богоявленска литургия в храма на селото „Св. Константин и Елена“, отслужена от отец Жельо, след което продължи край реката с хвърлянето на кръста.

Гости на богоявленските ритуали в община „Тунджа“ бяха и председателят на Общински съвет Нели Славова, зам.-кметът на общината Димитър Димитров, секретарят Галина Иванова, началникът на Районно управление „Полиция“ – „Тунджа“ Илиян Анастасов, общински съветници и кметски наместници на населени места.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

ПОРУТЕНО МИНАЛО: ДЕТСКИ ЛАГЕР СЕ РУШИ И ПУСТЕЕ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!