Обратно към категорията

Празник на водата в ямболско училище

Добавено на: 24.06.2021 10:16
   

На 23 юни 2021г., в ОУ „Христо Смирненски” в град Ямбол, се проведе Празник на водата с учениците от втори клас, включени в програмата за обучение и превенция на водния травматизъм на БЧК „Приятели с водата“.

Като гости на празника бяха  Добриела Праматарова, специалист в Секретариата на Обл.С на БЧК – Ямбол и Атанас Караманов, известен ямболски   художник и учител, съобщиха от БЧК - Ямбол.

Под формата на забавни игри и викторина, малките възпитаници, подпомагани от Мариана Чанкова – главен учител в училището, демонстрираха завидни знания за водата, като част от нашия живот и основни правила за безопасност около различните водоеми – плувни басейни, морски плажове, реки, язовири, ролята и отговорностите на професионалния воден спасител, флаговата сигнализация, начините за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент.

Всичко това  се случи пред зоркия поглед на Царицата на водата, която предупреди всички за рисковете, ако не спазват правилата за водна безопасност и пожела весели и забавни летни мигове в нейното царство.

За своето старание, всички деца получиха грамоти за преминато обучение по програмата „Приятели с водата”.

Български Червен кръст – Ямбол за пореден път изразява благодарността си към Галина Александрова, директор на ОУ „Христо Смирненски“, вдъхновител за ученици и учители в осъществяването прекрасни инициативи за превенция на водния травматизъм сред децата и дългогодишен партньор и приятел на Ямболската червенокръстка организация.   


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Интервю с баба Дора от с. Шарково
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!