Обратно към категорията

Предстои частично почистване на участък от бетонираното корито на река Тунджа в Ямбол

Добавено на: 10.10.2021 10:55
   
Поради предстоящо частично почистване на участък от бетонираното корито на река Тунджа в Ямбол, нивото на водата в реката само в бетонирания отрязък ще бъде понижено, но това няма да наложи изпускането на цялото количество вода. Дейностите ще приключат в рамките на един или два работни дни, в зависимост от климатичните условия.
Целта е и този участък да бъде почистен от плевелна растителност и по възможност да бъдат премахнати изхвърлените битови отпадъци. След това коритото отново ще бъде напълнено с вода, а реката - зарибена с бял амур. Тази риба от семейство Шаранови е много подходяща за биологична борба с обрастването на сладководните басейни. Белият амур се храни с водна растителност при температура на водата над 10-12 ° С. Редица специалисти съобщават за дневни рациони, надвишаващи два - три пъти собственото му тегло. Белият амур е внесен в нашата страна от Русия през 60-те години на миналия век за целите на аквакултурата.
В началото на следващата година риболовът в бетонираното корито, както и на Гребния канал, който се намира до ловното стрелбище, ще бъде забранен.
За да бъдат тези дейности успешни, се обръщаме към всички рибари и ги призоваваме да не ловят бял амур, а ако това се случи - да върнат растителноядната риба във водоема.
Зарибителният материал е закупен от дарители и любители на спортния риболов. Благодарим на всички, които помогнаха!

Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Животновъди: Притискат ни с документи с невярно съдържание
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!