Обратно към категорията

Предстои изграждане на НАТО-вска площадка до гара Зимница

Добавено на: 26.10.2021 09:05
   

Министерството на отбраната задвижва проект за изграждане на площадка за товарене -разтоварване на съюзни сили и разполагане на тежки тактически и верижни превозни средства в района на гара Зимница, научи 999. Местоположението й е в близост до изградената железопътна

рампа за тежки товари, а обектът е част от одобрения още на 10 август 2016 г. от Министерския съвет пакет СР 9А0401 “Интегриране на силите и засилена подготовка“ на територията на Република България чрез програмата на НАТО за инвестиции в сигурността.

Според предоставената на община Стралджа информация от Министерството на отбраната, предвижда се да се изградят открита площадка от неармиран бетон с площ 1300 кв.м. за товарене и

разтоварване на тежки тактически колесни и верижни превозни средства, бетоново обръщало с диаметър около 35 метра, път за достъп и районно осветление.

„Попитах кой ще изпълнява строежа. Отговориха ми, че ще се използва за натовски цели и ще го строи Министерство на отбраната. САЩ са дали 78 000 долара на България под формата на дотации на детски градини, здравни пунктове и т.н. На община Стралджа се дадоха около 600 лв. за цветя в с. Зимница“, обясни заместник-кметът на община Стралджа Гроздан Иванов пред общинските съветници през април, когато за първи път въпросът беше поставен на дневен ред пред местния парламент. В допълнение от Министерството на отбраната обещали да поемат и ремонта на ул. „Мараш“, която е разбита от военната техника.

На 28 октомври общинските съветници в Стралджа отново ще обсъждат въпроса, тъй като бъдещият НАТО-вски обект засяга два общински имота, чието предназначение сега трябва да се промени от пасище-мера в товаро-разтоварна рампа и паркинг.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Да сбъднеш мечта!
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!