Обратно към категорията

Приемат заявления за лични карти и този уикенд

Добавено на: 11.11.2021 07:54
   

Българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи (лична карта или личен /зелен/ паспорт) защото са изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок, също ще имат възможност да упражнят правото си на глас.

За целта в секторите „Български документи за самоличност“ на МВР в Ямбол и Сливен е създадена организация в зависимост от конкретните нормативни изисквания, на граждани, подали вече заявление за нова лична карта, да бъде ускорено издаването й.

При невъзможност да бъде издадена нова лична карта до края на работния ден на 12 ноември 2021 г., по искане на гражданите, ще бъде издавано необходимото им удостоверение, с което да гласуват.

За да бъде издадено удостоверение е необходимо гражданите лично да подадат искане в сектор „Български документи за самоличност“ или в районните полицейски управления до 13 ноември 2021 г. - от 08.30 до 17.00 часа, и в изборния ден на 14 ноември 2021 г. - от 08.30 до 19.00 часа. 

Удостоверенията, осигуряващи възможност за упражняване на правото на глас в изборите за президент и вицепрезидент на Република България и за Народно събрание, се издават само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

В случай на подадено и регистрирано по постоянен адрес заявление за издаване на лична карта, удостоверение може да се издаде във всяко РУ, СДВР и ОДМВР независимо от обявения постоянен и настоящ адрес.


Вижте оше

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

На Бабинден: За избора да родиш у дома 3 деца без лекарска помощ
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!