Обратно към категорията

Продължават проверките за нерегламентирано ползване на вода в Стралджа

Добавено на: 31.01.2024 10:51
   

В Стралджа продължават проверките за нерегламентирано ползване на вода и незаконно прекачили се към водопреносната система на града жители. Те стартираха след срещата на кмета на община Стралджа Атанас Киров, ръководството на общината и заинтересованите институции по проблемите със замътняването на водата в град Страджа и околните села.

Акцията на ВИК-Стралджа, Община Стралджа и Районно управление-Стралджа се провежда в циганската махала на града, на улиците" "Иглика", "Хемус", "Шипка" и "Незабравка", където се установяват случаи на самопрекачили се и разходващи нерегламентирано питейна вода. Съвместните екипи при установяване на нарушения прекъсват незаконно присъединени към главния водопровод на града жители. Действията на служителите от изброените институции се наложиха поради липсата на достатъчно вода във водоизточниците, които захранват град Стралджа, което от своя страна води и до помътняване на изпомпваната вода, която достига до крайните абонати.

Акцията ще продължи и в следващите седмици, а от ВИК информират, че мерките вече дават положителен резултат и системата отчита спад в потреблението на вода.


Вижте още

 

Напиши коментар

Клик за нова
Попълнете всички полета!

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!

Реклама

Банер 1

 

Времето в Ямбол

Видео

Котел се възстановява след наводнението
Вие се съгласявате с нашите бисквитки, ако продължите да използвате този уебсайт. Повече информация
 Настройки на "бисквитките"   Приемам!